EOP

Een belangrijke schakel tussen de gemeente en de inwoners zijn de Erkende Overleg Partners.  Dit zijn bewoners, ondernemers en andere vertegenwoordigers uit een dorp, wijk of kern. Zij vormen de officiële vertegenwoordiging en zijn de vaste gesprekspartner van de gemeente Emmen. Zij zijn ook een belangrijk aanspreekpunt voor alle inwoners uit het gebied. De gemeenteraad van Emmen heeft 35 Overleg Partners officieel erkend. Ook het Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen is een EOP.

Overleg met de gemeente
De burgemeester en de verantwoordelijk wethouder bezoeken Erkende Overleg Partners regelmatig. Dan praten ze over onderwerpen die spelen in een dorp, wijk of kern. Als het mogelijk is, gaan de burgemeester en de wethouder daarna met die onderwerpen aan de slag.

De bewoner als adviseur
Erkende Overleg Partners kunnen de gemeente Emmen advies geven over allerlei onderwerpen als beleid, beheer of verbeterpunten. Deze rol geeft de Erkende Overleg Partners een bijzondere positie in de gemeente Emmen.

Eigen budget
Alle Erkende Overleg Partners hebben een eigen budget. Dit geld kunnen ze inzetten voor zaken die zij belangrijk vinden in hun woonomgeving.
Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen e.o.
Dordsedijk 404, 7891 NN 
te Klazienaveen                                                  
Tel:  0591-318646
Email: de.dobbe-t@telfort.nl   
Bankrekeningnr:  NL28RABO0332365492